GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Alina Koop – van Vliet

alina

Alina Koop – van Vliet is een bevlogen advocaat in Breda op het gebied van familierecht, jeugdrecht en strafrecht.

Ze heeft een enorme drive om cliënten in alle opzichten te steunen en gaat daarbij doelgericht en praktisch te werk. Ze denkt buiten de kaders en gaat de samenwerking aan met specialisten die kunnen bijdragen aan een creatieve en passende oplossing.

Alina heeft in 2005 haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg met de master privaatrecht, accent mediation voltooid.

Na haar beëdiging heeft Alina ruim vijf jaar gewerkt bij een klein kantoor in de Randstad, alwaar zij in brede zin ervaring heeft opgedaan op het gebied van familierecht en strafrecht.

Na een periode van 10 jaar met haar tweelingzus, Nicola van Vliet, te hebben gebouwd aan Van Vliet & Van Vliet Advocaten in Breda heeft Alina, met ingang van 1 oktober 2020, besloten tezamen met haar juridische team onder de naam Alveo Advocaten & Mediators, kracht en energie invulling te geven aan een nieuw hoofdstuk en dus kantoor.

Alina richt zich op alle onderdelen van het familierecht waarbij zij de belangen behartigt van particulieren en ondernemers in echtscheidingen, maar ook adviseert en procedeert in relationele kwesties (zoals gezag en omgang), alimentatie en verbreking samenwoning. Voorts wendt zij haar ruime ervaring aan om cliënten te voorzien van een second opinion.

Met haar accuraatheid combineert zij scherpe, inhoudelijke redenaties met het inlevingsvermogen in haar cliënten om hen niet alleen juridisch, maar ook op persoonlijk niveau stabiliteit te bieden. Zodra mogelijk geeft Alina aan hoe zij aankijkt tegen de juridische positie van haar cliënt. U weet snel waar u aan toe is. En dat zorgt ervoor dat haar cliënten vaste grond onder hun voeten voelen.

Naast het familierecht verleent Alina ook specialistische bijstand op het gebied van het strafrecht.

Alina is ook jeugdrechtadvocaat. Zij staat minderjarigen bij die met politie en justitie in aanraking komen, maar ook minderjarigen die te maken krijgen met een ondertoezichtstelling of (gesloten) uithuisplaatsing.

In oktober 2014 heeft Alina de Opleiding bij het Willem Pompe Instituut afgerond en daardoor is zij lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugrechtadvocaten (VNJA).

Sinds 1 januari 2018 treedt Alina voornamelijk (in opdracht van de rechtbank) op als bijzondere curator (in familie- en jeugdzaken).

Expertise

Alina heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Strafrecht:
  • Jeugdstrafrecht;
  • TBS;
  • Uit- en overleveringszaken.
 • Personen- en Familierecht:
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen;
  • Internationaal Privaatrecht
  • Jeugdbeschermingsrecht;
  • Bijzondere curator;
  • Ouderschap en erkenning.

Deze registratie verplicht Alina volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Lidmaatschappen

Alina Koop – van Vliet is lid van:

 • Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA);
 • Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA); en
 • Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR).