Strafbeschikking

Sinds enkele jaren mag de officier van justitie ook zelf straffen uitdelen. Dit doet een officier van justitie in relatief eenvoudige en minder ernstige zaken. De officier van justitie brengt dan een strafbeschikking uit. Een strafbeschikking bestaat vaak uit een (aanzienlijke) geldboete. Er komt bij de oplegging geen rechter aan te pas, maar je wordt direct gestraft door de officier van justitie. LET OP! Het accepteren van een strafbeschikking staat gelijk aan een veroordeling door de rechter.

In verzet gaan tegen een strafbeschikking

Je kunt dit voorkomen door tijdig in verzet te gaan tegen de strafbeschikking. Nadat je het verzet hebt ingediend, wordt in de meeste gevallen een zitting gepland.

MEER WETEN OVER EEN STRAFBESCHIKKING?

Accepteer niet zomaar een strafbeschikking. Je kan in verzet gaan. Weten hoe? Neem contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.

De specialismen

VAN ONS ADVOCATENKANTOOR

Familierecht

Ga je een relatie aan, ga je scheiden of verwachten jullie een kindje? Familierecht is echt maatwerk, wij zijn er voor jou!

JEUGD(stRAF)RECHT

Soms krijgen kinderen te maken met het (straf)recht. Uiteraard heeft dit veel impact en wil je geholpen worden door een specialist.

STRAFRECHT

Heb je te maken met strafrecht? Wij staan voor je klaar, zowel juridisch als met overige zaken die op jouw pad komen. 

Daadkrachtig juridisch advies

En nét dat

stapje extra