GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Tarieven

Gesubsidieerde rechtsbijstand

In bepaalde gevallen kunnen wij je bijstaan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook bekend als “pro deo”). Wanneer je hiervoor in aanmerking komt, betaal je een eigen bijdrage en wordt een gedeelte van de advocaatkosten vergoed door de overheid.

Meer informatie over de kosten van gesubsidieerde rechtsbijstand kun je vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand:

https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Bijzondere bijstand

Sommige gemeenten vergoeden via de regeling bijzondere bijstand, de door de Raad voor Rechtsbijstand opgelegde eigen bijdrage en het griffierecht aan de rechtbank.

Rechtsbijstandverzekering

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat een rechtsbijstandverzekering de advocaat- en rechtbankkosten dekt; controleer hiervoor jouw polisvoorwaarden.

Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke organisatie die gesteund wordt door de overheid. Het Juridisch Loket verwijst je, indien nodig, naar een advocaat. Je krijgt in dat geval korting op de eigen bijdrage.

Advocaatkosten

Als je niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand of voor dekking via een rechtsbijstandverzekering wordt je door onze advocaten bijgestaan op basis van een uurtarief.

Onze uurtarieven variëren afhankelijk van de specialisatie en complexiteit van de zaak van EUR 175,– tot EUR 250,– (excl. BTW). Ons kantoor rekent geen kantoorkosten.

Wij rekenen alleen de inhoudelijke werktijd en streven altijd naar een zo efficiënt mogelijke verdeling van kennis en werkzaamheden. Verder rekenen wij geen onverklaarbare kosten!

Rechtbankkosten

Als je een procedure volgt, ben je aan de rechtbank ook vaak griffierecht verschuldigd. De hoogte hiervan is afhankelijk van de aard van de procedure en of je voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt.

Meer informatie over griffierecht kun je vinden op de website van de Rechtspraak:

https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Kosten-rechtszaak/Griffierecht

Heb je vragen over gesubsidieerde rechtsbijstand of onze uurtarieven, neem dan contact met ons op.

De specialismen

VAN ONS ADVOCATENKANTOOR

Familierecht

Ga je een relatie aan, ga je scheiden of verwachten jullie een kindje? Familierecht is echt maatwerk, wij zijn er voor jou!

JEUGD(stRAF)RECHT

Soms krijgen kinderen te maken met het (straf)recht. Uiteraard heeft dit veel impact en wil je geholpen worden door een specialist.

STRAFRECHT

Heb je te maken met strafrecht? Wij staan voor je klaar, zowel juridisch als met overige zaken die op jouw pad komen. 

Mediation

Mediation is een manier om conflicten op te lossen door middel van gesprekken met een neutrale derde partij, de mediator.

Daadkrachtig juridisch advies

en nét dat

stapje extra