GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Jeugdrecht

Soms krijgen kinderen te maken met het recht. Bijvoorbeeld als er sprake is van ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Dit valt onder het jeugdrecht. Maar ook jeugdigen die verdacht worden van een strafbaar feit vallen onder het jeugd(straf)recht. Dit soort situaties hebben enorm veel impact, niet alleen op hen maar ook op het gezin. Uit ervaring weten wij dat wanneer (jonge) kinderen betrokken zijn dit (bij de jongere en de ouder) voor spanning, onzekerheid, verdriet en boosheid zorgt.

Schakel op tijd een jeugdrecht advocaat in

Als je te maken hebt met het jeugdrecht, dan is het belangrijk om een jeugdrechtadvocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in dit vakgebied. Een advocaat die bekend is met de wet- en regelgeving en de procedures binnen het jeugdrecht. Bij Alveo in Breda hebben wij specialisten in huis die je kunnen helpen bij alle zaken op het gebied van jeugdrecht. Of het nu gaat om ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing of een strafzaak, onze jeugdrechtadvocaten staan voor je klaar.

Het beste voor jouw kind

Een jeugdrechtadvocaat kan niet alleen juridisch advies geven, maar ook bemiddelen en onderhandelen met de betrokken instanties. Bijvoorbeeld met de Raad voor de Kinderbescherming, de rechtbank, jeugdhulpverlening en andere betrokken partijen. Onze advocaten hebben ruime ervaring in het werken met deze instanties en weten wat er nodig is om de beste resultaten te behalen voor jou en je kind.

Alveo advocaten in Breda: deskundig en betrokken in jeugdrecht

Wij begrijpen dat zaken die onder het jeugdrecht vallen vaak erg emotioneel beladen zijn. Daarom zijn wij niet alleen deskundig, maar ook betrokken. Wij zorgen voor een persoonlijke benadering en stellen het belang van jou en je kind altijd voorop. Wij zijn er om jou te ondersteunen en te begeleiden in deze moeilijke tijd.

Kortom, als je te maken hebt met het jeugdrecht, schakel dan direct een gespecialiseerde jeugdrechtadvocaat in. Bij Alveo, hét advocatenkantoor in Breda, hebben wij de expertise en ervaring om jou en je kind bij te staan in deze lastige periode. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over jeugdrecht of het maken van een afspraak.

Veelgestelde vragen

Jeugdrecht is een vak apart en het is van groot belang dat je een gespecialiseerde advocaat inschakelt die bekend is met alle aspecten van het jeugdrecht. Een advocaat die gespecialiseerd is in jeugdrecht begrijpt niet alleen de wet- en regelgeving, maar begrijpt ook wat voor impact deze situaties hebben op kinderen en hun ouders. Een gespecialiseerde advocaat kan ervoor zorgen dat de belangen van het kind en het gezin op de juiste manier worden behartigd.

Een jeugdrechtadvocaat is gespecialiseerd in het jeugdrecht en helpt minderjarigen en hun ouders bij het oplossen van juridische problemen. Een jeugd(straf)rechtadvocaat kan bijvoorbeeld optreden als raadsman bij een strafzaak, maar kan ook adviseren bij een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Het is belangrijk om een advocaat in Breda in te schakelen die niet alleen kennis heeft van het jeugdrecht, maar ook begrijpt wat voor impact deze situaties hebben op de betrokkenen.

Jeugdrecht omvat alle wetten en regels die betrekking hebben op minderjarigen. Het jeugdrecht is onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals het civiel jeugdrecht en het jeugd(straf)recht. In het civiel jeugdrecht gaat het bijvoorbeeld om ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing, maar ook om scheidingen waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn. In het jeugdstrafrecht gaat het om jeugdigen die verdacht worden van een strafbaar feit.

De specialismen

VAN ONS ADVOCATENKANTOOR

Familierecht

Ga je een relatie aan, ga je scheiden of verwachten jullie een kindje? Familierecht is echt maatwerk, wij zijn er voor jou!

JEUGD(stRAF)RECHT

Soms krijgen kinderen te maken met het (straf)recht. Uiteraard heeft dit veel impact en wil je geholpen worden door een specialist.

STRAFRECHT

Heb je te maken met strafrecht? Wij staan voor je klaar, zowel juridisch als met overige zaken die op jouw pad komen. 

Mediation

Mediation is een manier om conflicten op te lossen door middel van gesprekken met een neutrale derde partij, de mediator.

Daadkrachtig juridisch advies

en nét dat

stapje extra