GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Blog

Erkenning Nederlandse echtscheiding in Marokko

Wist je dat de Nederlandse echtscheiding in Marokko niet automatisch wordt erkend en dus ook niet automatisch geldig is in Marokko?

  • Hoe zorg je er voor dat jouw echtscheiding in Marokko alsnog wordt erkend?
  • Moet je hiervoor zelf in Marokko aanwezig zijn?
  • Heb je in Marokko een advocaat nodig?
  • Hoe lang duurt het proces?

In deze blog geven we antwoord op (al) deze vragen.

Erkennen van echtscheiding in Marokko

Wanneer de echtscheiding in Nederland is uitgesproken, maar jij ook naar Marokkaans recht bent getrouwd, dien jij de Nederlandse echtscheiding in Marokko te (laten) erkennen. Je bent naar Marokkaans recht getrouwd wanneer jij in Marokko bent gehuwd, maar ook wanneer jij in Nederland bent getrouwd en vervolgens het huwelijk bij het Marokkaanse consulaat hebt aangegeven.

Het is erg belangrijk om de Nederlandse echtscheiding ook in Marokko te regelen. Wanneer jouw echtscheiding niet in Marokko wordt erkend, ben je namelijk voor de Marokkaanse wet gewoon nog getrouwd. Dit, terwijl jij voor de Nederlandse wet gescheiden bent. Best raar toch?

Daarnaast kan het problemen opleveren wanneer je opnieuw wil trouwen. Je kan namelijk niet met twee personen tegelijkertijd getrouwd zijn.

Weet bij wie je moet zijn om de echtscheiding goed te regelen

Na de echtscheidingsprocedure in Nederland, heb je waarschijnlijk geen zin om het hele proces weer (opnieuw) in Marokko aan te gaan. Daarnaast is het de vraag of jij weet bij wie jij hiervoor in Marokko precies moet zijn en welke stukken hiervoor nodig zijn.

Om zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen, helpen wij jou graag met de erkenningsprocedure in Marokko. Hiervoor werken wij samen met Omnia Legal.

Wij kunnen je helpen je echtscheiding te laten erkennen in Marokko

De advocaten en mediators van Alveo kunnen jou helpen om de echtscheiding in Nederland te regelen en vervolgens in Marokko te laten erkennen. Meer informatie over de echtscheidingsprocedure in Nederland vind je op onze pagina over scheiding.

Maar ook wanneer je de echtscheiding niet via Alveo Advocaten & Mediators hebt geregeld, kunnen wij helpen met de erkenningsprocedure in Marokko.

Nadat de echtscheiding in Nederland definitief is, kan de erkenningsprocedure in Marokko beginnen.

Wat hebben we van je nodig om je echtscheiding in Marokko snel te laten erkennen?

Voor de erkenningsprocedure in Marokko hebben wij een aantal stukken van jou nodig. Deze stukken verzamelen wij samen met jou. De benodigde stukken moeten ook door een beëdigde tolk worden vertaald. Het vertalen van de stukken kun je zelf regelen, maar ook via Omnia Legal. Omnia Legal werkt namelijk nauw samen met een vertaler.

Hoe lang duurt deze procedure?

Gemiddeld duurt de erkenningsprocedure 12 weken. Gedurende de gehele procedure word je op de hoogte gehouden van de voortgang in jouw dossier.

Samenwerking met Omnia Legal

In Nederland zijn er verschillende bureaus die de erkenning van de Nederlanden echtscheiding in Marokko voor jou kunnen regelen. Wij onderscheiden ons hierin door de samenwerking met Omnia Legal, die in Marokko is gevestigd.

Omnia Legal verzorgt sinds 2014 de erkenningen van Nederlandse en Belgische echtscheidingen in Marokko en werkt nauw samen met een aantal advocaten in Marokko en een beëdigde vertaler. Door de korte lijntjes tussen Omnia Legal en de advocaten in Marokko en tussen Omnia Legal en Alveo Advocaten & Mediators, weet je altijd precies wat de voortgang in jouw dossier is.

Wij helpen je met de Marokkaanse procedure

Wil jij na de hele echtscheidingsprocedure in Nederland te hebben doorlopen de gehele Marokkaanse erkenningsprocedure uit handen geven? Dan ben jij bij Alveo Advocaten & Mediators aan het juiste adres.

Mocht jij nog vragen hebben of is er iets niet duidelijk? Neem dan contact met ons op.