GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Verdediging in strafzaken bij verdenking van huiselijk geweld

huiselijk geweld, verdediging, mishandeling, strafrecht, strafrechtadvocaat, strafadvocaat, advocaat Breda

Verdediging in strafzaken bij verdenking van huiselijk geweld

Huiselijk geweld is een ernstige en complexe kwestie die helaas veelvuldig in onze samenleving voorkomt. Het kan verwoestende gevolgen hebben voor alle betrokkenen, inclusief slachtoffers en verdachten. In dit artikel willen we het belang van een effectieve verdediging in strafzaken bij huiselijk geweld belichten en hoe Alveo Advocaten & Mediators in Breda expertise biedt op dit gebied.

Wat is huiselijk geweld?

Huiselijk geweld verwijst naar fysieke, emotionele mishandeling binnen de huiselijke kring. Dit kan plaatsvinden tussen partners, ex-partners, familieleden of andere mensen die onder hetzelfde dak wonen of hebben gewoond. Huiselijk geweld is niet beperkt tot fysiek geweld; het kan ook verbaal en emotioneel misbruik omvatten. Belangrijk is daarnaast om te vermelden dat het huiselijk geweld niet thuis hoeft plaats te vinden. Het gaat om de verhouding tussen de verdachte en het slachtoffer. Het is een strafbaar feit en wordt in Nederland streng vervolgd.

De rol van de verdediging bij huiselijk geweld

Wanneer iemand beschuldigd wordt van huiselijk geweld, is het van vitaal belang dat zij toegang hebben tot effectieve juridische bijstand. Een gespecialiseerde strafrechtadvocaat van Alveo Advocaten uit Breda speelt een cruciale rol in het waarborgen van een eerlijke rechtsgang en het beschermen van de rechten van de verdachte. Hier zijn enkele aspecten waarop de verdediging zich kan richten:

 1. Onderzoek en bewijsverzameling
  Een ervaren strafrechtadvocaat zal grondig onderzoek doen naar de beschuldigingen. Dit, omvat in eerste instantie een goede consultatie en intakegesprek. Daarnaast zal bepaald worden op welke wijze het politieverhoor wordt ingegaan. Daarnaast wordt gekeken of het mogelijk is bewijsmateriaal dat de onschuld van de cliënt kan aantonen. Dit kunnen camerabeelden, medische rapporten, getuigenverklaringen en andere relevante gegevens omvatten.
 2. Rechten van de verdachte beschermen
  Eén van de belangrijkste rollen van de verdediging is ervoor zorgen dat de rechten van de verdachte goed worden beschermd. Dit omvat het garanderen van het recht op een eerlijk proces, het recht om te zwijgen en het recht op juridische bijstand.
 3. Procedurele aspecten van de zaak
  Een strafrechtadvocaat zal ook aandacht besteden aan procedurele kwesties. Dit omvat het beoordelen van de geldigheid van het bewijs dat tegen de verdachte is verkregen en het indienen van relevante juridische verzoeken. Zoals het horen van getuigen en het doen van mogelijk contra-onderzoek.
 4. Pleiten voor een eerlijke uitkomst
  Het doel van de verdediging is niet alleen om vrijspraak te verkrijgen als dat gerechtvaardigd is, maar ook om te pleiten voor een rechtvaardige uitkomst. Dit kan onder omstandigheden ook betekenen dat wordt gezocht naar alternatieve oplossingen zoals herstelprogramma’s hulpverlening. Dit is uiteraard erg casuïstisch en afhankelijk van de omstandigheden van de zaak.

Verdediging nodig in strafzaken bij huiselijk geweld? Alveo Advocaten & Mediators in Breda

Als het gaat om verdediging in strafzaken bij huiselijk geweld, staat Alveo Advocaten & Mediators in Breda bekend om zijn toewijding aan juridische excellentie en het beschermen van de rechten van cliënten. Hier zijn enkele redenen waarom u voor Alveo Advocaten & Mediators zou kunnen kiezen:

 1. Deskundig team
  Alveo Advocaten & Mediators heeft een ervaren team van strafrechtadvocaten met expertise in huiselijk geweldzaken. Ze begrijpen de complexiteit van deze zaken en zijn vastbesloten om de belangen van hun cliënten zo goed mogelijk te behartigen.
 2. Persoonlijke Aandacht
  Bij Alveo Advocaten & Mediators wordt elke zaak met de nodige persoonlijke aandacht behandeld. Ze luisteren naar hun cliënten, begrijpen hun unieke situatie en bieden op maat gemaakte juridische strategieën.
 3. Resultaatgericht
  Het uiteindelijke doel van de strafrechtadvocaten van Alveo Advocaten & Mediators is het bereiken van positieve resultaten voor hun cliënten. Ze werken hard om de best mogelijke uitkomst te realiseren, rekening houdend met de specifieke omstandigheden van elke zaak.
 4. Toegankelijkheid
  Alveo Advocaten streeft naar open communicatie en toegankelijkheid. Ze zullen u begeleiden door het juridische proces, al uw vragen beantwoorden en u op de hoogte houden van de voortgang van uw zaak.

Effectieve verdediging van cruciaal belang

Een effectieve verdediging in strafzaken bij huiselijk geweld is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de rechten van de verdachte worden beschermd en dat gerechtigheid wordt nagestreefd. De strafrechtadvocaten van Alveo Advocaten in Breda begrijpen de uitdagingen van deze zaken en staat klaar om hun expertise in te zetten voor degenen die hun diensten nodig hebben.

Als u zich geconfronteerd ziet met beschuldigingen van huiselijk geweld en juridische bijstand zoekt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Uw rechten en uw toekomst zijn belangrijk, en zij zullen u helpen bij elke stap van de juridische procedure.

De strafrechtadvocaten van Alveo Advocaten & Mediators in Breda kunnen u in een vrijblijvend gesprek informeren over de mogelijke verdedigingsstrategieën en de optie voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Na dit gesprek kunt u beslissen of u gebruik wilt maken van de diensten van de strafrechtadvocaat. Neem contact op via het formulier op onze website of bel ons op 085 – 10 60 290. We streven ernaar om binnen één werkdag contact met u op te nemen.