GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Wordt uw gezag beëindigd? Schakel een jeugdrechtadvocaat in!

jeugdrecht advocaat breda familierecht

Wordt uw gezag beëindigd? Schakel een jeugdrechtadvocaat in!

Vanaf 1 januari 2023 kunnen ouders die te maken krijgen met een verzoek tot gezagsbeëindiging gebruik maken van gratis rechtsbijstand tijdens de procedure over de gezagsbeëindiging.

 

Wat is gezagsbeëindiging?

Na een gezagsbeëindiging mogen ouders geen beslissingen meer nemen over hun kinderen. Bijvoorbeeld over schoolkeuze, medische behandelingen of een aanvraag van een identiteitskaart of paspoort. Deze beslissingen worden dan genomen door een voogd. Deze voogd kan een familielid zijn, maar ook een professionele instantie (zoals jeugdbescherming).

Onze advocaten hebben veel ervaring in procedures die betrekking hebben op jeugdbescherming en beëindiging van het gezag. Wilt u meer informatie over gezagsbeëindiging? Bel dan vrijblijvend één van onze gespecialiseerde jeugdrechtadvocaten op telefoonnummer 085-1060290.

 

Hoe weet u of er gezagsbeëindiging komt?

Voordat het gezag over uw kinderen kan worden beëindigd, moet de Raad voor de Kinderbescherming een uitvoerig onderzoek verrichten naar uw gezinssituatie. De Raad voor de Kinderbescherming gaat met u in gesprek over de gezagsbeëindiging.

 

Wordt uw kosteloze jeugdrechtadvocaat al betrokken tijdens het raadsonderzoek?

De jeugdrechtadvocaat wordt door de rechtbank pas betrokken bij de zaak als het raadsonderzoek al klaar is. Het is wel belangrijk dat u eerder contact opneemt met een gespecialiseerde advocaat van Alveo in Breda. Wij kunnen namelijk beter adviseren op het moment dat wij in een eerder stadium betrokken zijn.

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Dat ligt in elke zaak natuurlijk anders. Het hangt af van uw persoonlijke situatie. De jeugdrechtadvocaten van Alveo in Breda zoeken samen met u naar een oplossing. We zijn in staat om op korte termijn actie te ondernemen en samen met u het verweer op te stellen. ook zijn wij bij de rechtbank om met en namens u het woord te voeren.

 

Waarom krijgt u eigenlijk een kosteloze jeugdrechtadvocaat?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ouders en kinderen bij ingrijpende beslissingen over het gezag vaak niet weten waar ze aan toe zijn en wat hun rechten zijn. Daarom heeft de overheid besloten om de bijstand van een advocaat gratis te maken en daarom wijst de rechtbank in dit soort zaken “automatisch” een kosteloze jeugdrechtadvocaat toe.

Het gaat om procedures die zijn gestart door de Raad voor de Kinderbescherming om van uithuisgeplaatste kinderen het gezag van de ouders te beëindigen.

Let op! De door de rechtbank aan u toegewezen advocaat hoeft u echter niet te accepteren. U mag aangeven dat u een andere jeugdrechtadvocaat wenst, omdat u het recht heeft om een eigen advocaat te raadplegen. Ook deze door u gekozen advocaat gespecialiseerd in het jeugdrecht wordt in zijn geheel door de staat betaald.

Bij Alveo Advocaten in Breda vinden wij het belang dat ouders in dit soort zaken een goede rechtsbijstand en ondersteuning krijgen.

 

U wil zelf een advocaat kiezen, kan dat?

Omdat het om uw kinderen gaat is het belangrijk dat u vertrouwen heeft in de gespecialiseerde jeugdrechtadvocaat die u bijstaat bij de beëindiging van het gezag. Hiervoor is het belangrijk dat u tijdig contact opneemt met uw (jeugdrecht)advocaat van Alveo Advocaten in Breda.