GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Kun je een VOG krijgen als je een strafblad hebt?

strafblad vog verklaring omtrend gedrag strafrecht jeugdstrafrecht jeugdrecht advocaat breda

Kun je een VOG krijgen als je een strafblad hebt?

Heb je een strafblad en wil je graag een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verkrijgen voor een specifieke aanvraag? Bij Alveo Advocaten & Mediators in Breda begrijpen we dat het proces van het verkrijgen van een VOG met een strafblad complex kan zijn. Onze ervaren strafadvocaten staan klaar om jou te adviseren en te begeleiden door dit proces.

Wat is een strafblad?

De justitiële documentatie, ook wel strafblad genoemd, is een officiële registratie van iemands criminele geschiedenis, inclusief strafrechtelijke veroordelingen en in sommige gevallen ook andere relevante juridische kwesties. Het wordt vaak bijgehouden door de rechtshandhavingsinstanties en justitiële systemen en kan informatie bevatten over de aard van de strafbare feiten, de data van veroordelingen en eventuele opgelegde straffen.

Een strafblad kan consequenties hebben voor verschillende aspecten van iemands leven, zoals werkgelegenheid, reizen en juridische zaken. Werkgevers, overheidsinstanties en andere organisaties kunnen namelijk in sommige gevallen een achtergrondonderzoek uitvoeren en toegang krijgen tot deze informatie om te bepalen of iemand geschikt is voor een bepaalde positie of verantwoordelijkheid.

Wat is een VOG?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een document dat aantoont dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd die relevant zijn voor het doel waarvoor je de VOG aanvraagt. Als je een strafblad hebt, betekent dit dat je in het verleden bent veroordeeld voor een strafbaar feit. In de meeste gevallen kan een strafblad invloed hebben op je kans om een VOG te krijgen, maar het betekent niet automatisch dat je geen VOG meer kunt krijgen.

De beoordeling van een VOG-aanvraag wordt gedaan door de Dienst Justis in Nederland. Ze zullen kijken naar verschillende factoren, zoals de aard van de veroordeling, de ernst van het strafbare feit en hoelang geleden de veroordeling heeft plaatsgevonden. Als de veroordeling niet relevant is voor het beoogde doel van de VOG-aanvraag en als er geen zwaarwegende redenen zijn om de VOG te weigeren, kan het zijn dat je toch een VOG krijgt.

Het is belangrijk om te weten dat de beoordeling van een VOG-aanvraag zeer specifiek is en afhankelijk van de omstandigheden. Als je een strafblad hebt en je overweegt een VOG aan te vragen, is het verstandig om contact op te nemen met de organisatie of instantie die de VOG van je vraagt, zodat zij je kunnen adviseren over de kans van slagen en de procedure voor de aanvraag.

De conclusie is aldus dat het hebben van een strafblad, niet hoeft te betekenen dat je geen VOG meer aan kunt vragen. Een strafblad en het verkrijgen van een VOG, kan dus zeker samen gaan.

Juridisch advies bij VOG en strafblad

Een strafblad kan een langdurige en ingrijpende impact hebben op jouw leven. Het kan van invloed zijn op jouw kansen op werk en het kan zware lasten met zich meedragen. Als je geconfronteerd wordt met de uitdagingen van een strafblad, staan de strafrechtadvocaten van Alveo Advocaten & Mediators in Breda klaar om jou te adviseren en te begeleiden.

Zo gaan onze strafadvocaten te werk

Onze eerste stap is om jouw individuele situatie zorgvuldig te analyseren. We beginnen met een grondige beoordeling van jouw strafblad, inclusief de aard van de veroordelingen en de bijbehorende strafbare feiten. Het begrijpen van de details van jouw strafblad is essentieel om te bepalen welke juridische stappen mogelijk zijn om de gevolgen te minimaliseren.

Vervolgens zullen onze ervaren strafrechtadvocaten jouw specifieke doelstellingen en behoeften bespreken. Of het nu gaat om het verzegelen van jouw strafblad, het aanvechten van onterechte veroordelingen of het verkennen van andere juridische mogelijkheden, we zullen jou voorzien van deskundig advies en een heldere strategie om jouw doelen te bereiken.

Ons team zal jou begeleiden door het juridische proces en zorgen voor een effectieve vertegenwoordiging in de rechtszaal indien dat nodig is. We begrijpen dat elke zaak uniek is en een unieke aanpak vereist. We zullen er alles aan doen om jouw zaak met de grootst mogelijke zorg en toewijding te behandelen.

Meer weten over een VOG met een strafblad?

Bij Alveo Advocaten & Mediators in Breda begrijpen we dat een strafblad geen eindpunt hoeft te zijn. We zijn er om jou te ondersteunen, jouw rechten te beschermen en om jou te helpen bij het overwinnen van de uitdagingen die gepaard gaan met een strafblad. We staan klaar om jou te adviseren en te begeleiden, ongeacht de complexiteit van jouw zaak. Bij Alveo Advocaten & Mediators zijn jouw belangen onze prioriteit. Neem vandaag nog contact met ons op 085 - 10 60 290 voor een vertrouwelijk adviesgesprek.