GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Familierecht

Veel mensen komen in het dagelijkse leven – vaak ongemerkt – in aanraking met familierecht. Zo heb je er mee te maken als je een relatie aangaat of beëindigt, of als je een kind krijgt. Wanneer je hierbij een advocaat nodig hebt – bijvoorbeeld omdat je uit elkaar gaat – dan is het belangrijk dat je een gespecialiseerde familierechtadvocaat inschakelt. Familierecht is echt maatwerk, wij zorgen voor begeleiding en advies op juridisch gebied en bieden daarnaast persoonlijke begeleiding. Het is belangrijk dat je over het juridische gedeelte van de zaak je geen zorgen hoeft te maken. Neem contact met ons op, wij zijn er voor jou.

Familierecht kan complex en emotioneel beladen zijn en het is vaak raadzaam om de advies van een juridisch professional te vragen bij het behandelen van kwesties op het gebied van personen- en familierecht.

Wat doet een familierecht advocaat?

Een familierechtadvocaat is een professional die is gespecialiseerd in het bieden van juridische bijstand en advies op het gebied van familieproblemen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een echtscheiding, het vaststellen van ouderschapsregelingen of het regelen van adoptieprocedures.

Een advocaat familierecht kan ook helpen bij het opstellen van huwelijkscontracten en het oplossen van financiële geschillen tussen echtgenoten. De advocaat kan ook dienen als mediator en helpen bij het begeleiden van deze mediationsessies.

Mediation en bemiddeling

Een familiemediator is een neutrale derde partij die kan helpen bij het oplossen van conflicten tussen partijen, zoals bijvoorbeeld tijdens een echtscheiding. In plaats van een rechtszaak te laten plaatsvinden, kunnen partijen in een mediationsessie samen werken aan het vinden van een oplossing voor hun conflicten.

Waarom hulp van een familierecht advocaat in Breda

Het kan zeer emotioneel zijn om te dealen met familieproblemen, vooral als het gaat om echtscheiding of ouderschap. Een familierecht advocaat kan helpen om de zaken op een professionele en logische manier aan te pakken, en kan ook adviseren over de juridische stappen die moeten worden genomen om een oplossing te vinden. Bovendien kan een mediator helpen om een oplossing te vinden zonder dat het nodig is om naar de rechter te gaan, wat tijd en geld kan besparen.

Als je te maken hebt met familierechtelijke problemen, is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een ervaren familierechtadvocaat of -mediator om je te helpen bij het vinden van een oplossing.

Veelgestelde vragen

Het kan raadzaam zijn om een advocaat in te schakelen als u te maken hebt met een complexe familierechtelijke zaak of als er belangrijke zaken in het geding zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een echtscheiding waarbij er grote bezittingen of financiële verplichtingen in het spel zijn, of als u het oneens bent met uw partner over de zorg voor de kinderen. Een advocaat kan u helpen bij het afhandelen van de praktische zaken die komen kijken bij een familierechtelijke zaak en adviseren over de juridische stappen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat uw belangen worden behartigd.

Familierecht is het rechtsgebied dat zich bezighoudt met familierelaties, waaronder huwelijk, echtscheiding, ouderschapsrecht en adoptie. Het is een tak van het burgerlijk recht die zich bezighoudt met de juridische rechten en verplichtingen van familieleden en huiselijke relaties, waaronder zaken met betrekking tot het gezinshuis, eigendommen en financiële ondersteuning.

De specialismen

VAN ONS ADVOCATENKANTOOR

Familierecht

Ga je een relatie aan, ga je scheiden of verwachten jullie een kindje? Familierecht is echt maatwerk, wij zijn er voor jou!

JEUGD(stRAF)RECHT

Soms krijgen kinderen te maken met het (straf)recht. Uiteraard heeft dit veel impact en wil je geholpen worden door een specialist.

STRAFRECHT

Heb je te maken met strafrecht? Wij staan voor je klaar, zowel juridisch als met overige zaken die op jouw pad komen. 

Mediation

Mediation is een manier om conflicten op te lossen door middel van gesprekken met een neutrale derde partij, de mediator.

Daadkrachtig juridisch advies

en nét dat

stapje extra