GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke woensdag tussen 15:00 en 16:00 uur en op vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Familiemediation en conflictbemiddeling

Ga je scheiden? Of heb je een ander familierecht probleem? Dan kan familiemediation of conflictbemiddeling een mogelijkheid zijn om jou te helpen. Hierbij kun je denken aan het wijzigen of juist het nakomen van een omgangsregeling, maar ook bij het maken van afspraken over een omgangsregeling.

mediator familieconflict

Als je kiest voor bemiddeling, ook wel mediation genoemd, ga je samen met de bemiddelaar aan tafel om via gesprekken op zoek te gaan naar een oplossing. Tijdens de bemiddeling sta je niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. Er wordt niet alleen gekeken naar de juridische kant van de zaak, maar ook bijvoorbeeld naar eventuele onderliggende problemen.

Conflictbemiddeling

Is een constructief gesprek niet meer mogelijk, dan kan conflictbemiddeling een mogelijkheid zijn om tot een oplossing te komen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan ouders die, in het van belang de kinderen, met elkaar moeten (blijven) communiceren.

Het doel van conflictbemiddeling is dat een conflictcoach je inzicht laat krijgen in je eigen aandeel in het conflict, zodat jullie je bewust worden van je conflictgedrag. Als dit inzicht er is, is de volgende stap het nemen van je eigen verantwoordelijkheid om tot een oplossing te komen. Een conflictcoach kijkt vanuit een andere invalshoek naar jullie conflict en helpt jullie bij het vinden van een oplossing voor het conflict.

Voordelen van bemiddeling

Het grootste voordeel bij bemiddeling is misschien wel dat je zonder al te veel strijd tot een oplossing komt waar je beide achter staat. Dit betekent in de meeste gevallen dat ex-partners na de scheiding of een ander familiair issue, een betere verstandhouding met elkaar hebben.

Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, vormt dit een goede basis voor de toekomst. Nog een voordeel is dat het proces korter duurt. Het nadeel van familie mediation is dat wanneer het niet slaagt, je alsnog moet gaan procederen. Een voordeel is dat kosten van een mediator familierecht of een conflictcoach aanzienlijk lager zijn, dan wanneer je beide een eigen familierecht advocaat inschakelt. Eén van onze advocaten, Alina Koop – van Vliet of Bas van Riel, kan de gezamenlijk gemaakte afspraken bij de rechtbank indienen. Ook dit scheelt enorm in de kosten.

Meer weten over familiemediation of conflictbemiddeling?

Bij Alveo is Kaltoum Hider opgeleid tot gecertificeerde mediator en ADR erkende conflictcoach. Zij kan eventuele vragen die er zijn over mediation of conflictbemiddeling beantwoorden. Wil je met haar kennismaken, neem dan vrijblijvend contact met haar op. Wanneer familiemediation of conflictbemiddeling geen oplossing voor je is, dan kan je bij één onze advocaten in Breda terecht voor verdere juridische bijstand.