GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke woensdag tussen 15:00 en 16:00 uur en op vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Ouderschapsplan

Heb je kinderen en ga je scheiden? Dan ben je als ouders wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hierin komen alle afspraken over de kinderen te staan. De belangrijkste afspraak in het ouderschapsplan is vaak de omgangsregeling. Daarnaast moeten er afspraken worden gemaakt over de kinderalimentatie en de verdeling van de vakanties en de feestdagen. Bij het maken van de afspraken worden de kinderen betrokken. Het is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen op welke manier. Ook van ouders die niet met elkaar zijn getrouwd, wordt verwacht dat zij een ouderschapsplan opstellen als zij uit elkaar gaan.

Wat moet er in een ouderschapsplan geregeld worden?

In een ouderschapsplan moet in ieder geval het volgende worden geregeld:

  • Waar gaan de kinderen wonen?
  • Wie gaat er voor jullie kinderen zorgen, hoeveel dagen per weer verblijven ze bij iedere ouder?
  • Wie van de ouder betaalt wat voor de kinderen? En hoe gaan jullie dat doen als de kinderen 18 jaar worden? Wie betaalt de studie?
  • Wie neemt de beslissingen over de kinderen, bijvoorbeeld over opleiding en over medische zorg?
  • Hoe gaan jullie als ouders de communicatie regelen over de kinderen na de scheiding?

Wat als het niet lukt?

Veel ouders slagen erin samen afspraken te maken. Helaas lukt dat niet altijd. De communicatie verloopt kort na de scheiding vaak moeilijk en / of de emoties lopen hoog op. Ook kunnen ouders verschillen over wat wel of niet goed is voor de kinderen. In deze gevallen is het aan de rechter hier dan beslissingen over te nemen.

Meer weten over (het opstellen van) ouderschapsplannen?

Wij kunnen je helpen bij het maken van passende afspraken en het opstellen van een ouderschapsplan. Ook kunnen we een procedure voor je voeren als je er met je ex-partner niet uitkomt.

Wil jij weten wat Alveo voor je kan betekenen, neem dan even contact met ons op of laat je gegevens achter op het contactformulier, dan bellen wij jou even terug.