GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Bas van Riel

bas-24-07

Bas van Riel is advocaat in Breda op het gebied van strafrecht, jeugdrecht en familierecht.

Vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel en de wil om mensen te helpen, heeft Bas gekozen voor de advocatuur. In zijn vrije tijd is hij een fanatiek beoefenaar van budo-sport (judo) en neemt de waarden uit deze sport ook mee in zijn werk als advocaat. Het niet op willen geven, door blijven gaan en knokken voor de belangen van zijn cliënten, zijn kenmerkend voor Bas.

In september 2009 is Bas afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met de master strafrecht, accent jeugdstrafrecht. Aansluitend aan zijn studie heeft Bas een aantal maanden bij een landelijk opererend incassobureau gewerkt. Vanaf 2010 werkt hij bij Van Vliet & Van Vliet Advocaten in Breda. Bas is hier gestart als juridisch medewerker, waarna hij in november 2011 is beëdigd als advocaat en ook binnen het kantoor zijn advocaat-stage heeft doorlopen. De rechtsgebieden waar Bas al van meet af aan werkzaam in is, zijn familierecht, jeugdrecht en strafrecht. Vanaf 1 oktober 2020 is Bas onderdeel van het juridische team van Alveo Advocaten & Mediators.

Met zijn scherpe analytische vermogen en creatieve aanpak, gaat Bas tot het uiterste om de belangen van zijn cliënten te behartigen. Voor Bas staat het belang van de cliënt voorop en hij verliest daarbij het menselijke aspect niet uit het oog.

Vanuit een goede samenwerking tussen advocaat en cliënt, kom je tot betere resultaten. Deze persoonlijke aanpak typeert Bas als advocaat.

In het strafrecht staat Bas verdachten bij in uiteenlopende (en complexe) strafzaken, zoals levens- en overige geweldsdelicten (moord, doodslag, mishandeling), zedenzaken, vermogensdelicten (diefstal, inbraken, plofkraken, overvallen), witwassen en drugs(gerelateerde)delicten, zaken betreffende de wet wapens en munitie.

In jeugdzaken staat hij cliënten bij in ondertoezichtstellingen, uithuisplaatsingen en zaken tegen jeugdzorg.

Op het gebied van familierecht heeft Bas veel ervaring in zaken met internationale aspecten, familiezaken waaronder echtscheidingen, omgang- en gezagszaken en zaken waarin (complexe) alimentatievraagstukken spelen. Daarnaast kunt u ook voor ontkenning vaderschap en voornaamswijziging een beroep op hem doen.

Bij familiezaken is het vaak niet voldoende om alleen naar de juridische aspecten te kijken. Door aandacht te besteden aan het complete verhaal, komt Bas tot oplossingen waar cliënten ook op de lange termijn mee geholpen zijn.

Expertise

Bas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Strafrecht:
  • Jeugdstrafrecht;
  • TBS;
  • Uit- en overleveringszaken.
 • Personen- en Familierecht:
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen;
  • Internationaal Privaatrecht;
  • Jeugdbeschermingsrecht;
  • Ouderschap en erkenning.

Deze registratie verplicht Bas volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Lidmaatschappen

Bas van Riel is lid van:

 • Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA).