GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke woensdag tussen 15:00 en 16:00 uur en op vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Scheiding

Een scheiding regelen betekent afspraken maken over en voor de toekomst. Als je het zo leest lijkt het heel simpel, maar door alle emoties die meespelen en de tegenstrijdige belangen is het maken van afspraken lang niet zo gemakkelijk als je denkt.

Goede afspraken zijn van groot belang. Hoe duidelijker de afspraken, hoe kleiner de kans op problemen in een later stadium. Probeer je scheiding daarom ook meteen zo goed mogelijk te regelen en schakel de juiste hulp in. Wij helpen je daar graag bij en hebben de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Hou overzicht

Als je gaat scheiden kom je in een hectische periode terecht. Er moet veel geregeld worden. En dat in een periode die emotioneel al heel veel van je vraagt. Maak het jezelf niet te moeilijk en zorg ervoor dat je de rust bewaart. Hierbij is het belangrijk om overzicht te houden. Door lijstjes te maken kun je duidelijk zien wat er allemaal geregeld moet worden. Dit zorgt voor wat meer rust in je hoofd.

Stap 2: Kies je voor een advocaat of mediator

Wie kun je het beste inschakelen en wat is het verschil? Surf op het internet en er zijn talloze bemiddelaars die hun hulp aanbieden. Maar aan wie vertrouw je, jouw toekomst toe? Belangrijk is dat je bij een deskundige aan tafel komt. Zo weet je zeker dat je in zee gaat met iemand die gespecialiseerd is in (en ervaring heeft met) de juridische, financiële en fiscale aspecten van scheiden.

Wil, en kun, je jouw scheiding in goed overleg afwikkelen en ben je on speaking terms met je ex-partner, dan kun je ook voor mediation kiezen.

Is mediation geen optie? Dan heb je ieder een eigen echtscheidingsadvocaat nodig. Een goede echtscheidingsadvocaat begeleidt en adviseert je in de scheidingsprocedure, stippelt een passende strategie uit, adviseert over de kosten van een scheiding en helpt je waar mogelijk te blijven overleggen met jouw toekomstige ex-partner en zijn of haar advocaat. Dat betekent gelukkig niet dat je per definitie in een vechtscheiding belandt.

Het kan best lastig zijn om een goede keuze te maken. Heb je advies nodig bij deze keuze, dan mag je altijd even contact met ons opnemen. Wij bekijken dan samen met jou welke hulp in jouw situatie het beste is.

Stap 3: Verzamel gegevens

Na het eerste gesprek zal jouw advocaat of mediator vragen de gegevens te verzamelen die nodig zijn om je zo goed mogelijk te adviseren en begeleiden tijdens jouw scheiding. Maak daarom een inventarislijst. Daar zouden de volgende dingen op moeten staan:

  1. De waarde van onroerende goederen, zoals bijvoorbeeld het huis.
  2. Een overzicht van de inboedel.
  3. De waarde van overige eigendommen, zoals bijvoorbeeld de auto.
  4. De saldi van bankrekeningen.
  5. Saldo van de schulden en leningen.
  6. Plichten zoals alimentatiebetaling.
  7. Pensioenrechten of levensverzekeringen (vraag de waarde op bij je verzekeringsmaatschappij).

Stap 4: Denk na over een ouderschapsplan

Het is belangrijk dat je als ouders goede afspraken maakt over de zorg voor je kinderen. Deze leg je vervolgens vast in een ouderschapsplan.

Stap 5: Regelen of naar de rechter

Het is belangrijk dat je na de scheiding verder kan gaan met je leven, jouw onderneming en samen als ouders van jullie kind(eren). Om dat niet aan het toeval over te laten, worden alle (financiële) afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant (waarvan het ouderschapsplan onderdeel uitmaakt) dat vervolgens door de rechter wordt bekrachtigt. Worden jullie het niet eens? Dan beslist de rechter en is het einde discussie.

Meer weten over een scheiding?

Wil jij advies over de vervolgstappen bij een scheiding, Alveo helpt je hier graag bij. Neem hier vrijblijvend contact met ons op. Natuurlijk mag je ons ook bellen op 085-10 60 290.