GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Hoe kan een mediator helpen bij een echtscheiding?

Hoe kan een mediator helpen bij een echtscheiding?

Er komt ontzettend veel op je af bij een echtscheiding. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ook horen we vaak dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Een mediator kan jullie helpen om het scheidingsproces in goede banen te leiden. Maar, wat doet een mediator dan precies?

Een mediator kan er als onafhankelijke derde voor zorgen dat de belangen van jou en jouw (ex-)partner behartigd worden.

De belangrijkste taak van een mediator is om jullie beiden te begeleiden in het maken van afspraken rondom de echtscheiding. Dit doet hij/zij door:

  • Het gesprek en de communicatie tussen jou en jouw (ex-)partner op gang te brengen. 
  • De feiten in kaart te brengen, alsook ieders belang en achtergrond hiervan.
  • De voortgang en procedure te bewaken.
  • Alle partijen evenveel aan het woord te laten.
  • Te helpen bij het creëren van begrip voor elkaar.
  • Te zoeken naar een oplossing waar alle partijen zich goed bij voelen.

De uiteindelijke ‘oplossing’ wordt door de mediator vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, bij een echtscheiding wordt dit ook wel een echtscheidingsconvenant genoemd. In deze overeenkomst staat precies wat beiden partijen met elkaar hebben afgesproken.