GRATIS TELEFONISCH SPREEKUUR

Gratis telefonisch spreekuur

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies van een advocaat moet kunnen inwinnen. Daarom houden wij elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur een gratis telefonisch spreekuur.

Heeft u een vraag die u tijdens het spreekuur aan één van onze advocaten zou willen voorleggen? Neem dan contact met ons op via 085 – 10 60 290 of stuur uw vraag per e-mail naar info@alveo.nl onder vermelding van het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Rijbewijs ingevorderd

Rijbewijs ingevorderd na alcohol of drugs?

Is uw rijbewijs ingevorderd en zoekt u een advocaat in Breda, omdat u te veel alcohol heeft gedronken of drugs heeft gebruikt?

Heeft u het rijbewijs nodig voor uw werk of studie? Dan wilt u zo snel mogelijk duidelijkheid over de tijd dat u uw rijbewijs kwijt bent. Lees hier meer over uw ingevorderde rijbewijs door alcohol of drugsgebruik in het verkeer en hoe een advocaat in Breda u kan bijstaan.

Redenen invordering rijbewijs

Uw rijbevoegdheid kan door alcoholgebruik worden ontzegd in de volgende situaties:

  • U heeft een alcoholgehalte in uw bloed van meer dan 1,3 promille (220 ug/l). Voor beginnende bestuurders is dit 0,8 promille.
  • Uit de speekseltest volgt dat u drugs heeft gebruikt.
  • U weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek (blaastest, speekseltest of bloedonderzoek).

Beslissing invordering rijbewijs

Na de invordering stuurt de politie uw rijbewijs binnen drie dagen naar de officier van justitie van het CVOM in Utrecht. De officier van justitie beslist binnen 10 dagen of uw rijbewijs wordt ingehouden of dat u uw rijbewijs terugkrijgt.
Let op: In de periode dat uw rijbevoegdheid is ontzegd, mag u geen enkel motorrijtuig besturen.

Inhouding van het rijbewijs

De officier van justitie kan uw rijbewijs voor langere tijd inhouden. De inhouding van uw rijbewijs is een maatregel die geldt totdat uw zaak voor de rechter komt. De officier van justitie is wettelijk verplicht de zaak binnen 6 maanden na de invordering voor de rechter te brengen. Wanneer dit niet tijdig gebeurt, krijgt u uw rijbewijs alsnog (tijdelijk) terug. Voor de juiste uitleg over deze termijnen kunt u het beste contact opnemen met een gespecialiseerde jurist in Breda.

Klaagschrift indienen door een advocaat in Breda

Bent u het niet eens met de beslissing van de officier van justitie? Dan kunt u via een gespecialiseerde advocaat een klaagschrift indienen bij de rechtbank in Breda. Onze advocaten kunnen u informeren over de slagingskans van het klaagschrift.

Rijbewijs terug en dan?

Ook nadat u uw rijbewijs heeft teruggekregen kunnen wij u bijstaan bij de rechtbank in Breda. De inhouding van uw rijbewijs staat namelijk los van de strafzaak. Zodra u een dagvaarding / oproep voor een OM-hoorzitting ontvangt, adviseren wij u om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met uw advocaat in Breda. Wij kunnen dan het dossier voor u opvragen en de inhoud met u bespreken voorafgaand aan de zitting bij de rechtbank in Breda.

Kosten van een strafrechtadvocaat

Wij kunnen u bijstaan zowel op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo) als op betalende basis. Hierover zullen tijdens ons eerste gesprek met een strafrechtadvocaat bij ons op kantoor in Breda.

De specialismen

VAN ONS ADVOCATENKANTOOR

Familierecht

Ga je een relatie aan, ga je scheiden of verwachten jullie een kindje? Familierecht is echt maatwerk, wij zijn er voor jou!

JEUGD(stRAF)RECHT

Soms krijgen kinderen te maken met het (straf)recht. Uiteraard heeft dit veel impact en wil je geholpen worden door een specialist.

STRAFRECHT

Heb je te maken met strafrecht? Wij staan voor je klaar, zowel juridisch als met overige zaken die op jouw pad komen. 

Mediation

Mediation is een manier om conflicten op te lossen door middel van gesprekken met een neutrale derde partij, de mediator.

Daadkrachtig juridisch advies

en nét dat

stapje extra